Pustite se presenetiti!

ZLATA VIPAVA

Zlata Vipava

Ponosno vam sporočamo, da smo kot občina Vipava - turistična destinacija Vipava v okviru Zelene sheme slovenskega turizma pridobili znak Slovenia Green Destination GOLD.  

Letos smo pristopili k ponovnemu postopku presoje in prejeli ta prestižni znak, ki nam ga je podelila Slovenska turistična organizacija. Na Vipavo gledamo kot zeleni raj, ki temelji na verodostojnih in naravnih sestavnih, kjer se oblikujeta celota in lepota te pokrajine.

Ponosni smo, da skupaj stopamo po poti trajnostnega razvoja turizma in pišemo zeleno zgodbo Slovenije. Trajnostni razvoj je naše poslanstvo. Odlikuje nas visoka okoljska zavest, obenem pa nam je vse do danes uspelo ohraniti zeleno podobo Vipave.

Svojo prepoznavnost gradimo na aktivnostih v naravi in trajnostnem turizmu. Zlati znak pa je naše uspešno delo, razvoj in najpomembneje trajnostno usmeritev, samo potrdil.

Posebna zahvala gre predvsem dvema našima ponudnikoma Gostilna pri Lojzetu - Dvorec Zemono in Theodosius Forest village, katera sta pridobila okoljski/trajnostni znak Green key, ter certifikata Slovenia Green cusine/accommodation, s čimer soustvarjata zeleno zgodbo trajnostnega turizma v naši občini.

Destinacija se je Zeleni shemi slovenskega turizma že priključila, ter izpolnila pogoje za srebrni znak Slovenia Green Destination. V zadnjih letih pa smo veložili veliko truda v širitev turistične ponudbe po načelih trajnostnega razvoja, ter zasluženo prejeli zlati znak.

Zeleni shema slovenskega turizma je nacionalni program in certifikacijska shema, ki pod krovno znamko SLOVENIA GREEN združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji, destinacijam in ponudnikom ponuja konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja ter skozi znamko Slovenia Green to zeleno delovanje tudi promovira. Ključni strateški cilj sheme je uvajanje trajnostnih modelov v slovenski turizem, tako na ravni turističnih ponudnikov kot destinacij. Vse cilje strateških usmeritev spremlja trajnostni razvoj in skrb za ekonomsko, družbeno-kulturno in naravno okolje.

Zelena destinacija ni samo projekt za turistične organizacije in ponudnike, ampak je nekaj, kar lahko dosežemo vsi skupaj kot celota. Izrednega pomena je to, da je destinacija prijetna in prijazna za vse, ki tu delamo in živimo. S tem bo takšna tudi za ljudi, ki nas obiščejo, ter za prihodnje generacije.

Verjamemo, da bomo skupaj z okoljsko osveščenimi ponudniki - s pobudami in spodbudami na področju trajnostnega razvoja okolja in družbe uspešno soustvarjali trajnostni razvoj naše občine.

Koledar dogodkov

N P T S Č P S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 

Vinoteka Vipava

Zelena Vipava

Fotogalerija