Pustite se presenetiti!

Vina Nusdorfer

Dobrodošli v prijetni vasici Duplje, ki leži med vinogradi v Vipavski dolini, kjer trto z ljubeznijo obdelujejo skrbne roke kmetov. S sprehodom med vinogradi in krasnim pogledom na mogočni Nanos, lahko prisluhnete pticam ali pa svojemu srcu. Tukaj boste čudovit dan lahko zaključili v vinski kleti Nusdorfer - pri Skoncevih.

 

 

Vinotoč je družinska tradicija, ki sega kar nekaj desetletij nazaj. Prve trte je zasadil že stari oče Avgust, vendar to družini ni bilo dovolj za preživetje. Glavni vir dohodka so bili konji vpreženi v voz, s katerim so ljudem po Vipavski dolini in okolici vozili pesek, ki so ga potrebovali za gradnjo.

Po smrti starega očeta leta 1981 je kmetijo prevzel sin Avgust. S prenovo vinogradov, je kmetiji začrtal novo pot. Usmeril se je na pridelavo in prodajo kakovostnega vina, ki je zanimiva, predvsem pa všečna širšemu krogu ljudi. Iz tropin grozdja je prideloval žganje, kateremu Vipavci rečemo šnopc. To je ostalo v navadi še danes.

Leta je svoje znanje prenašal na sina Damijana, ki je danes s svojo družino tudi lastnik vinogradov in vinske kleti. Velbana klet-hram v hiši domačije, ki jo je z vso ljubeznijo naredil oče Avgust, ponuja prijetno domačnost, kjer boste lahko sami ali pa v zaključeni družbi degustirali vina, ki jih ponujamo.

 

Za goste, ki se predhodno najavijo, organiziramo ogled hrama, s pokušino vin. Sprejmemo do 25 oseb.

 

Informacije:

Damijan Nusdorfer

Duplje 1 a

5271 Vipava

 

tel: 041 485 056

e-naslov: vina.nusdorfer@gmail.com 

spletna stran: http://www.vinanusdorfer.si/ 

Koledar dogodkov

N P T S Č P S
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Vinoteka Vipava

Zelena Vipava

Fotogalerija