Izberi jezik:

Pustite se presenetiti!

Lokalno turistično vodenje

Njihova kmetija se nahaja v Braniku v spodnji Vipavski dolini. Kot je tu živeči Gregorčič napisal – deželi rajsko mili. In res je tako. Dobrih šest hektarjev vinogradov je posajenih z različnimi sortami grozdja, tako svetovnimi, kot tudi z avtohtonimi, ki dozorijo v najboljša vina.

[link_to_revision]

Vipavska dolina nudi ogromno naravnih lepot, a poleg tega ponuja tudi edinstvene kulturne danosti v obliki cerkev. Skoraj vsaka vas ima cerkev, ki se na svoj poseben način razlikuje ena od druge. Od največjega lesenega oltarja in mozaika patra Rupnika do zvonika, ki je služil kot svetilnik in cerkve, ki je bila zgrajena s strani viteškega reda.

[link_to_revision]

TAXI & TURISTIČNA AGENCIJA TUAM VINETOU

E-mail: info@tuam.si
web:  https://tuamv.com

[link_to_revision]
Srednje težaven pohod, ki se vije med vipavskimi vinorodnimi griči od Šmarij do Podnanosa. Med pohodom se obišče lokalne kmetije in vinarje.
[link_to_revision]
L'atmosfera rilassata e la buona compagnia accompagnate del canto e del vino eccellente. Siete gentilmente invitati ad una esperienza enogastronomica indimenticabile di regioni vinicole slovene. La nostra missione e' di fornirvi l'esperienza autentica del vino, cucina e cultura locale che non potrete dimenticare mai. 1. Andata e Ritorno preso la vostra sede
[link_to_revision]

If you want to experience finest local wine, Bora wind, the sun and friendly people you are at the right place. We are wine lovers trying to enjoy life. When we are in good company we feel at home. The wine and good food is in our culture. It's our mission to give you the best local experience that you will never forget. We will take you on an unforgettable adventure to local wine cellars.

[link_to_revision]

Če želite pravo izkušnjo vina, burje, sonca in prijaznih ljudi ste na pravem mestu.

[link_to_revision]

Goče so bile prvič omenjene v 14. stoletju. Sredi naselja leži na dvignjenem platoju znamenita cerkev sv. Andreja iz 17. stoletja. Ob poti, ki povezuje cerkev s pokopališčem so postavljeni štirje kamniti oltarji.

[link_to_revision]

Podnanos oz. Šembid se ponaša z izjemno zgodbo o Zdravljici, slovenski državni himni. Kraj je bil zelo privlačen za snemanje igranih filmskih predstav, najbolj znamenito je snemanje filma Tistega lepega dne.

[link_to_revision]

Vipava je poznana po mnogih naravnih in kulturnih znamenitostih ter osebah, ki so živele in ustvarjale v kraju poimenovanem tudi Slovenske Benetke.

[link_to_revision]

Koledar dogodkov

N P T S Č P S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Vinoteka Vipava

Zelena Vipava

Fotogalerija