Pustite se presenetiti!

Slovenia Green Gourmet Route

Slovenia Green Gourmet Route

Nova kolesarska pot »Slovenia Green Gourmet Route« vodi kolesarje po deželi, ki letos nosi naziv Evropska gastronomska regija 2021 in povezuje restavracije z Michelinovimi zvezdicami, zdravilišča, vinograde in bogato kulturno dediščino.   

Slovenija - Evropska gastronomska regija 2021, je z 10. junijem bogatejša za novo 10-dnevno kolesarsko turo »Slovenia Green Gourmet Route«. Ta se pričenja v Ljubljani, nadaljuje proti dolini Soče, nato obišče Goriška Brda, Vipavsko dolino, Kras in se nazaj preko Ljubljane napoti proti Sevnici, Podčetrtku in Mariboru.

Ta edinstvena pot, ki pelje le po Slovenia Green certificiranih destinacijah, vključuje različne težavnostne stopnje. Pelje tako po mirnih podeželskih poteh kot gozdnih cestah, ob tem pa kolesarje popelje med vinograde, na turistične kmetije in v restavracije, kronane s prestižnimi Michelinovimi zvezdicami.

Popotniki, kolesarski navdušenci in ostali, ki bi radi doživeli inovativen produkt, zasnovan po načelih odgovornega, trajnostnega turizma – razlogov za doživetje »Slovenia Green Gourmet Route« ne manjka:

  •  nov kolesarski program, zasnovan izključno na Slovenia Green certificiranih destinacijah,
  •  Slovenija je ponosna nosilka naziva Evropska gastronomska regija 2021,
  •  v preteklem letu smo prejeli prve restavracije z Michelinovimi zvezdicami,
  • kolesarska mojstra Slovenije, Tadej Pogačar in Primož Roglič sta osvojila prvi dve mesti na Tour de France 2020.

Vsem željnim samostojnega odkrivanja vrhunske slovenske kulinarike in svetovno priznanih vin, »Slovenia Green Gourmet Route« zagotavlja vse potrebne informacije, zemljevide in predloge tras za brezskrbno raziskovanje. Postanki na poti so načrtovani le v krajih z mednarodno priznanim certifikatom trajnosti Slovenia Green, ki zagotavlja trajnostni razvoj turizma in zavezo zeleni prihodnosti.

 https://www.slovenia-green.si/sl/members/slovenia-green-gourmet-route/

Koledar dogodkov

N P T S Č P S
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Vinoteka Vipava

Fotogalerija

Zelena Vipava

Doživi Vipavo

Doživi Vipavo

Projekti

Projekti