Pustite se presenetiti!

Skisanc - kisi s karakterjem

Smo mlado družinsko podjetje iz sončne Vipavske doline, kjer je sadja in zelenjave na pretek in s tem tudi možnosti za ustvarjanje na kulinaričnem področju.

Ker smo vedno pripravljeni na nove izzive in radi eksperimentiramo, smo že pred petimi leti pridelali odličen jabolčni kis. Na našem posestvu pa vsako leto obilno obrodita tudi dva starejša kakija in tako se je porodila ideja za pridelavo kakijevega kisa. Od takrat v domači kuhinji uporabljamo samo še kakijev kis, ki je odličen nadomestek oz. nadgradnja jabolčnega kisa.

Tu pa se je naša pot pravzaprav šele zares začela. Glede na vso sadje in zelenjavo, ki ga pridelajo okoliški kmetje, smo začeli razmišljati o novih in drznejših okusih kisa. Vemo, da je  kis nepogrešljiva začimba v vsaki kuhinji, ki se uporablja za razne omake, solate in konzerviranje živil. Potrošniki  velikokrat izberejo komercialno pridobljen kis, ki je filtriran, pasteriziran in destiliran. Prav zato se nam zdi pomembno, da se na tržišču pojavlja tudi naraven nefiltriran in nepasteriziran kis, ki je poln hranilnih snovi ter organizmov.

V Sloveniji se pospešeno razvija visoka gastronomska kulinarika, ki je, zaradi monotone ponudbe vinskih in jabolčnih kisov ter ob poplavi umetnih balzamičnih kisov, omejena pri kreiranju. Zato želimo z našo ponudbo razširiti možnosti ustvarjanja, kreiranja in dopolnjevanja okusov.

Naši kisi temeljijo na blagi kislosti, saj želimo poudariti njihovo aromo in okus, predvsem pa njihov karakter. Vsak kis je zgodba zase, vsak okus nas popelje v drugo smer. Pri ustvarjanju novih okusov se ne omejujemo le na sadje, pač pa posegamo tudi po zelenjavi, zeliščih, divjih rastlinah, cvetlicah ...

 

Trenutni nabor naših kisov zajema:

- kakijev kis,

- malinov kis,

- borov kis,

- borov kis z divjo meto,

- brinov kis,

- čebulni kis z medom,

- vrtnični kis,

- kavni kis,

- metin kis,

- kis robidovih vršičkov,

- slivov kis,

- češpljev kis,

- ...

 

Erik Bajc s.p.

Vrhpolje 158

5271 Vipava

tel: 040 543 699

e-mail: skisanc.info@gmail.com

Koledar dogodkov

N P T S Č P S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 

Vinoteka Vipava

Fotogalerija