Izberi jezik:

Pustite se presenetiti!

Ne spreglejte

Veliki zaključek serije Najini mostovi ekskluzivno na VOYO

VOYO znova razvaja svoje naročnike z ekskluzivnim vpogledom v zaključek priljubljene originalne serije Najini mostovi. Serija na VOYO kraljuje na vrhu gledanosti. Ogledal si jo je že skoraj vsak drugi VOYO naročnik. Od samega začetka pa vse do prejšnjega tedna je serija imela že skoraj dva milijona video ogledov.

[link_to_revision]

Sommelierska selekcija je letos potekala že 18. leto zapored. Izbrana vina močno olajšajo razmislek o izbiri idealnega vina k posamezni jedi. Na tekmovanju so sodelovali tudi vinarji Občine Vipava, ki so poželi kar nekaj priznanj.

 

Vina k jedem iz govedine in divjačine:

[link_to_revision]

VSE MAŠE IN OBREDI SO OD VELIKEGA ČETRTKA DO BELE NEDELJE BREZ NAVZOČNOSTI LJUDSTVA.
VRATA CERKVE BODO MED MAŠO ZAKLENJENA
.

Obredi velikonočnega tridnevja v Vipavi se bodo odvijali ob uri, ki je oznanjena in bodo prenašane preko spletne strani župnije:

[link_to_revision]

Z današnjim dnem, 22. 3. 2021, se bodo pričeli prižigati reflektorji na atletskem stadionu. Prižigali se bodo ob ponedeljkih, sredah in petkih z mrakom (na senzor) in ugašali ob 20.30 uri.

 

 

 

 

 

 

[link_to_revision]

Vinoteka Vipava ima svoja vrata že nekaj časa zaprta. Vseeno pa lahko vina, ki so v ponudbi prejmete kar na dom. Po predhodnem dogovoru, vam zagotovimo možnost brezstičnega prevzema paketa vin na lokaciji sami.

[link_to_revision]

 Že 4. februarja si bodo oboževalke in oboževalci priljubljene slovenske originalne serije lahko ogledali nove epizode zaključne sezone.

Spomnimo, da je zaključek druge sezone prinesel preobrat na strani razporeditve moči, Baroni le niso tako nedotakljivi, kakor se je zdelo na začetku. Kristjan je končno dognal, da ga je Monika s svojimi dejanji in pobegom želela zgolj zaščititi. Bo to končno lahko priložnost, da si izpovesta ljubezen? Kaj bodo v dogajanje tretje sezone prinesli novi liki in kaj nova razkritja?

[link_to_revision]

Spoštovani ponudniki nastanitev.

[link_to_revision]

V vseh pogledih posebno leto 2020, ki nas je dodobra pretreslo in prevetrilo naše prioritete, se počasi izteka, a bo kljub vsemu zaznamovalo tudi prazničen decembrski čas.

[link_to_revision]

V večnamenskem prostoru Srednje šole Veno Pilon - SŠVP Ajdovščina je Lavričeva knjižnica v sodelovanju s šolo postavila potujočo razstavo Mednarodne mladinske knjižnice iz Munchna. Za gostovanje razstave pod naslovom »TAKO STA ŽIVELA DO KONCA SVOJIH DNI. EVROPA ILUSTRIRA BRATA GRIMM« so se pred časom dogovorile tri slovenske splošne knjižnice - ob Lavričevi knjižnici še knjižnici v Kopru in Kranju.

[link_to_revision]

Spoštovani!

 

Vse uporabnike vojaškega atletskega stadiona v Vipavi obveščamo, da se s 1.12.2020 razsvetljava na stadionu izključi.

 

Reflektorji se ponovno vključijo spomladi.

 Vir: Občina Vipava

[link_to_revision]

SHENZHEN - Predstavitev oranžnih vin iz 11 slovenskih kleti na sejmu Wine to Asia v Shenzhenu je bila nadvse uspešna. Za degustacijo je veljalo veliko zanimanje, direktor sejma Simone Incontro pa ocenjuje, da je šlo za enega od vrhuncev dvodnevne prireditve.

[link_to_revision]

Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o razglasitvi epidemije nalezljive bolezni COVID-19 na območju Republike Slovenije. Odlok začne veljati jutri 18. novembra 2020 in po novem velja 30 dni. V Republiki Sloveniji se glede na uradne podatke o številu okuženih soočamo z drugim valom epidemije nalezljive bolezni COVID-19. Še vedno smo priča njenemu hitremu širjenju med populacijo, ki močno presega normalno obolevnost oziroma incidenco.

[link_to_revision]

Strožji ukrepi, ki jih je vlada sprejela na 39. redni seji, naj bi pripomogli k zajezitvi širjenja koronavirusa Vsi sprejeti ukrepi veljajo naslednjih 14 dni.

Zbiranje ljudi: Ni več dovoljeno zbiranje do šest ljudi, temveč zgolj v krogu iste družine oziroma ljudi, ki živijo v skupnem gospodinjstvu.

[link_to_revision]

Civilna zaščita Občine Vipava

dežurna številka 051 266 800

e-pošta civilna.zascita@vipava.si

 

Zdravstveni dom Ajdovščina

Tel.  05 36 93 000 spletna stran www.zd-ajdovscina.si

Na spletni strani našli vse pomembne informacije o naročanju na preglede, o cepljenju proti gripi, o ravnanju ob morebitni okužbi s koronavirusom …

[link_to_revision]

Danes 27. 10. 2020  stopa v veljavo vladni odlok, ki za omejevanje širjenja novega koronavirusa prepoveduje prehajanje med občinami. Vlada je predvidela 13 izjem, ko bo prehajanje še mogoče. 

Katera dokazila potrebnujete pri prehodu občinske meje?

Pri prehajanju med občinami morate imeti pri sebi ustrezno dokazilo, s katerim izkazujete uveljavljanje izjeme in lastnoročno podpisano izjavo, ki mora vsebovati naslednje podatke:

1. Ime in priimek,

[link_to_revision]

SKUPAJ ZMOREMO! 

Na Zavodu za turizem TRG Vipava ponovno začenjamo akcijo »SKUPAJ ZMOREMO!. Občankam in občanom Vipave ter ostalim, na enem mestu zbiramo različne oblike pomoči v Vipavi in okolici, zaradi katerih bo življenje vseh nas v trenutnih razmerah malenkost lažje.

 

TOPLI OBROKI  

[link_to_revision]

Ljubljana, 30. september 2020: Začenja se rožnati oktober, mednarodni mesec osveščanja o raku dojk. Združenje Europa Donna Slovenija že tradicionalno pripravlja številne aktivnosti, s katerimi bodo v oktobru osveščali o pomenu zgodnjega odkrivanja raka dojk, ki je v času epidemije covid-19 še toliko bolj pomembno. Zgodnje odkrivanje rakavih bolezni je pomembno za uspešno in manj obremenjujoče zdravljenje, manj poznih posledic in zmanjševanje umrljivosti.

[link_to_revision]

Leonardo da Vinci se je rodil 15. aprila 1452 v italijanskem kraju Vinci, v osrčju Toskane, samo 40 km oddaljenem od Firenc. Njegov oče, Ser Piero, je bil znan notar, njegova mati pa naj bi bila (po nekaterih virih) najverjetneje sužnja. Da Vinci je bil vajenec pri znanem firenškem slikarju Andrei del Verrocchio. Živel je v nekaterih izmed glavnih središc renesanse: delal je za Medicejce ter za firenško gosposko; v Milanu je delal tudi za vojvodo Ludovica il Moro in za francoskega kralja Ludvika XII.

[link_to_revision]

Soška postrv Salmo trutta marmoratus

[link_to_revision]

Etruščanska rovka Suncus etruscus

[link_to_revision]

Primorski škržek Unio crassus

[link_to_revision]

Vrbnica Perla maxima

Perla pomeni latinsko biser. Na Vipavskem se ta vrsta pojavlja le v potokih brez onesnaženja. Velika plenilska žuželka preživi kot ličinka sezono in pol v vodi, kjer se prehranjuje z lovom vodnih nevretenčarjev in manjših vretenčarjev. Zagotovo je znak pitne vode, saj ob najmanjšem kemičnem ali povečanem organskem onesnaženju izgine iz vodotoka. V delu vodotokov na Vipavskem, zlasti v izvirnih delih potokov, še vedno najdemo to žlahtno žival, ki priča o kakovosti vodotokov.

 

[link_to_revision]

Spomenik NOB arhitekta Jožeta Plečnika v Vipavi spada po besedah nekateri kritikov v njegovo najzanimivejšo skupino spomenikov. Plečnik naj bi namreč hotel ustvariti nekaj povsem novega, se ogniti spominom na preteklost in misliti bolj na sedanjost. Kot simbol vinorodnosti so v spomenik vklesani štirje grozdi. S postavitvijo zadružnega doma v letih 1948 do 1950 in postavitvijo Plečnikovega spomenika padlim 5. oktobra 1952 je bil dokončno oblikovan drugi vipavski trg, leta 1985 poimenovan Titov trg, zdaj pa Glavni trg, ki je danes prepoznavni znak Vipave. 

[link_to_revision]

Jana Kete Izdeluje in prodaja različne klekljane in druge unikatne izdelke, tudi po naročilu.

 

Izdelki v ponudbi: Klekljani uhani, verižice, zapestnice, špangice in obroči za lase, klekljani božično-novoletni obeski, okraski, klekljana čipka v balončkih, klekljani angelčki, klekljani srčki, klekljani prtički velikonočnimi motivi, klekljani pirhi...

 

Jana je svojo dejavnost predstavila takole: 

[link_to_revision]

Vipavska dolina zaradi milega podnebja nudi možnosti za šport in rekreacijo na prostem preko celega leta. Številne makadamske in asfaltirane poti, ki se vijejo med vipavskimi vinorodnimi griči in po nanoški planoti, ponujajo številne možnosti za kolesarjenje. 

[link_to_revision]

Koledar dogodkov

N P T S Č P S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

Vinoteka Vipava

Fotogalerija

Zelena Vipava

Doživi Vipavo

Doživi Vipavo

Projekti

Projekti