gastronomska ponudba

BOGATA TRADICIJA
Gostilna je prvič omenjena leta 1897. Takrat še furmansko gostilno je vodila gospa Mici, Katjina babica, skupaj z možem Lojzetom.
Mici - Vodenje gostilne je kasneje prevzel njun sin Lojze skupaj z ženo Valerijo, ki se je pred drugo svetovno vojno šolala v samostanski kuharski šoli in je morala za končni izpit pripraviti šest lokalnih jedi.

Vabljeni na Majerijo. Okusite aromo burje in sonca.
Posebnosti
Domačija Majerija poleg družinskega doma zajema še prostore, namenjene gostom, ki iščejo mir, naravo in pristno kmečko okolje. Primerna je za vse, ki iščete prijetno doživetje daleč od mestnega vrveža in hrupa. Idilično okolje vas bo zasanjalo v preteklost in vas napolnilo z mirom. Gostoljubno osebje, sproščujoče vzdušje ter tradicionalna hrana s pridihom sodobnosti vas bo prerodila in napolnila z novo energijo.
Zgodovina Majerije

Gostinska ponudba: domače vipavske jedi, vegeterijanske jedi ter odlična vipavska vina od priznanih vinarjev. Ponujamo tudi razne mesne jedi, med katerimi naj omenimo odlične fiorentine. Za posladek pa razne sladice kot so štrudelj s sezonskim sadjem ali posebni vipavski štruklji ter druge sladice. Nudimo tudi dnevna kosila.
Posebnosti: Gostilna se nahaja v prijetnem ambientu ob enem od sedmih izvirov reke Vipave. V toplih dneh in dobri kulinariki se lahko razvajate na naši terasi z pogledom na reko Vipavo.

Gostinska ponudba: Gostilna Theodosius ponuja domače fuže s svežimi tartufi, raviole v jurčniki ali lisičkini omaki, fiorentino pečeno na Lava žaru, jagenčka na žaru z mladim krompirjem in tartufovo omako z medom, poleg tega nudijo tudi jedi iz špargljev, karpačo iz marinirane postrvi na salatini, taljato z belo polento in rukolo in še mnoge druge jedi. Zraven pa se lahko posladkate z različnimi Theodosius sladicami.
Ob odlični hrani vas postrežejo se z izbranimi vini.
Vabljeni!
Vrhpolje 80B,
5271 Vipava

Vasica Poreče ni ravno kraj, ki bi bil široko znan. Vendar ga ni težko najti, saj leži 100 m od glavne ceste Vipava-Ljubljana ob vznožju planote Nanos. Razlog, da v Podnanosu zaviješ v to vasico, je lahko tudi, da se iz trdega vsakdanjika umakneš v objem domačnosti in miru, ki ga ponuja Furlanova Vipavska hiša. To je več kot 360 let stara domačija, preurejena tako, da obiskovalcu ponudi ob kozarcu domačega vipavskega vina domač kruh z vipavskim pršutom in salamo. Kar se pa kuhanih jedi tiče, vam nudi kraju značilne enolončnice, jote in ostale mesne jedi.

V gostilni Krhne imamo radi domačo hrano. Postrežemo vam s suhomesnatimi izdelki iz Vogelj na Krasu, sirom iz Idrijskih Krnic ter z našimi, domačimi testeninami, njoki in žlikrofi.
Brez jote v naših krajih seveda ne gre. Dobra vipavska jota je ena od stalnic na našem jedilniku.
Marsikdo na Vipavskem se še spomni teleflajša (goveje juhe z mesom), ki sta ga včasih v gostilni Krhne stregla prva lastnika, Ivanka in Janez. Spet si ga lahko privoščite – bodisi zaradi nostalgije bodisi zavoljo zdravja in užitka.


Gostilna se nahaja na prijetni in lahko dostopni lokaciji v središču vasi Vrhpolje, ki je od bližnje Vipave oddaljena približno 2 km.
Gostom ponujajo pripravljene jedi in jedi po naročilu ( domači kruh, svinjske krače, pečenke, pasulj...), pečejo tudi pice.
V prijetni gostilni in pizzeriji Pri Kobalu vas v prijaznem okolju postrežejo z raznovrstno prehrano.
- Hladne predjedi: sipa in hobotnica v solati, dimljen losos,...
- Tople predjedi: domači njoki, široki rezanci z morskimi sadeži ali orehi, omaka iz dimljenega lososa,...

Če se peljete skozi Ajdovščino po nekajdnevnem deževju, vam bo obisk izvira reke Hubelj in gostilne ob njem ostal še dolgo v spominu - voda, ki hrumi iz strmega pobočja, takrat bruha tako silovito, da vsakič znova očara tudi rednega obiskovalca.
Gostilna pri izviru Hublja ima tako zares prijetno lokacijo: ob lepem vremenu boste lahko posedali na prijetnem vrtu, senco vam bodo delala košata drevesa. V gostišču je prostora za 60 ljudi, na vrtu pa jih na enkrat lahko sedi 80.
Gostinska ponudba:

V hotelu Gold Club, ki se nahaja v centru mesta Ajdovščina, lahko v a-la-carte restavraciji izbirate med pestro ponudbo regionalnih specialitet, morskih specialitet, vegetarijanske in dietne hrane. Pizzeria Gold club pa ponuja pestro izbiro pic in pivo iz lastne pivovarne.
Restavracija Planika hotela Gold club
Tel.: 05 364 47 08
Odpiralni čas:
- od ponedeljka do četrtka od 11:00 do 23:00,
- petek, sobota in prazniki od 11.00 do 24.00
- nedelja od 11:00 do 22:00
Pizzeria Gold club
Tel.: 05 364 47 07
Strani
- 1
- 2
- 3
- 4
- naslednja ›
- zadnja »