Izberi jezik:

Pustite se presenetiti!

INOVATIVNA IN BREZPLAČNA USPOSABLJANJA NA PODROČJU MEDKULTURNEGA TURIZMA IN KULINARIKE v Novi Gorici

Datum: 
od torek, Marec 1, 2022 - 00:00 do torek, November 1, 2022 - 00:00

TE ZANiMA DELO NA PODROCJU MEDKULTURNEGA TURiZMA iN KULiNARiKE?
– ŽELiŠ POKLiCNO RAZViJATi SODOBNE KULiNARiCNE iDEJE iN PRODUKTE?
– DELAŠ V TURiZMU ALi NA PODROCJU KULiNARiKE iN ŽELiŠ SVOJA ZNANJA,
STORiTVE ALi PRODUKTE NADGRADiTi?

Vabimo te, da se prijaviš na inovativna in brezplačna izobraževanja Okusi
medkulturnosti. Ker si želimo, da pridobiš čim več znanj in veščin po meri, ti
omogočamo, da se udeležiš enega ali več spodnjih sklopov usposabljanj.
Enak program usposabljanja bomo izvedli ločeno na dveh lokacijah - ena izvedba bo v
Kopru in druga v Novi Gorici. V primeru poslabšanja epidemiološke situacije bomo
usposabljanje izvedli na Zoom-u.

KAKO SE PRiJAViŠ?
Na povezavi: bit.ly/prijava-okusi-medkulturnosti-ng
Rok za prijavo na izvedbo v Novi Gorici je 28. februar 2022, prijavite pa se lahko
že na vse sklope
. Rok za prijavo bomo za poznejše sklope odprli ponovno in bo
odprt do tedna dni pred začetkom izvedbe.

Prednost pri prijavi bodo imeli pripadniki in pripadnice manjšinskih skupnosti,
posameznice in posamezniki z manjšinskim ali priseljenskim ozadjem (osebno ali
v družini, priseljenci prve, druge, tretje itn. generacije, posameznice in
posamezniki iz mešanih zakonov in/ali družin …).

USPOSABLJANJE OBSEGA NASLEDNJE SKLOPE:

1. SKLOP: MEDKULTURNI TURIZEM, 60 UR

Izvedba: 10. marec – 9. april 2022, 6 dodatnih ur po dogovoru z udeleženci Pridobite znanja in veščine za: – uporabo medkulturnega pristopa pri delu v kulturnem in gastronomskem turizmu, – vključevanje raznolike kulturne dediščine v turistično ponudbo, – promocijo kulturne dediščine, – snovanje turističnih produktov, storitev in doživetij, – trženje in komuniciranje turističnih produktov in storitev, – odkrivanje turističnih potencialov v lastnem okolju. Ogledali si boste dobre prakse in imeli priložnost delati na razvoju ali nadgradnji lastnih idej, storitev, produktov idr.

2. SKLOP: MEDKULTURNOST SKOZI ŽELODEC: MEDKULTURNA KULINARIKA, KULTURNA DEDIŠČINA IN INOVACIJE, 60 UR

Izvedba: 26. maj – 17. junij 2022, 4 dodatne ure po dogovoru z udeleženci Pridobite znanja in veščine za: – razvoj inovativne medkulturne kulinarične ponudbe, – upravljanje in delo v gostinstvu, – promocijo in ohranjanje raznolikih kulinaričnih izročil, – promocijo in sodobno trženje jedi, – organizacijo gostinskih dogodkov. Imeli boste priložnost za udeležbo na start-up vikendu. S priznanimi strokovnjaki boste lahko delali na razvoju ali nadgradnji svojih idej, produktov ali storitev. Ogledali si boste tudi dobre prakse.

3. SKLOP: MANAGEMENT V KULTURI, 40 UR

Izvedba: 3. – 19. november 2022 Pridobite znanja in veščine za: – projektni management, – pridobivanje sredstev, – vodenje organizacije in tima, – sodobno komuniciranje, odnose z mediji in uporabo novih medijev, – izdelavo poslovnega načrta. Spoznali boste dobre prakse in imeli priložnost razviti svoje poslovne ali projektne ideje.

4. SKLOP: IZOBRAŽEVANJE NA DELU, 80 UR

NA UDELEŽENKO OZ. UDELEŽENCA 10 osebam bomo omogočili pridobivanje izkušenj v organizacijah in podjetjih. Odprti poziv za udeležbo bomo objavili predvidoma aprila 2022. BODiTE POZORNi NA NASLEDNJE POGOJE ZA UDELEŽBO: 1. iN 2. SKLOP: udeležba vsaj 70 % predvidenih ur 3. SKLOP: 100 % novo vpisani, najmanj 16 ur za udeležence sklopa 1 in 2 4. SKLOP: udeležba na vsaj enem od predhodnih sklopov. Objavljen bo odprt poziv za prijavo. Po opravljenem usposabljanju in za udeležbo na vsaj enem sklopu boste prejeli potrdilo o udeležbi.

 

Več v priloženem vabilu v priponki. 

KDAJ BO POTEKALO USPOSABLJANJE?
Od marca do junija ter novembra 2022, ob četrtkih in petkih med 16.30 in 20.30 ter
ob sobotah med 9. in 16. uro. 12. junija 2022 je predviden tudi start-up vikend.
Pridružujemo si pravico do sprememb.
Podrobnejši program z urnikom in lokacijami dobite na povezavi:
okusi-medkulturnosti.si/usposabljanje

POTREBUJETE VEC iNFORMACiJ?
Kulturno izobraževalno društvo PiNA
Gortanov trg 15, 6000 Koper
Kontaktna oseba: Gordana Guštin
e-pošta: gordana.gustin@pina.si, tel. št.: 05 630 03 20

Info: 
Gortanov trg 15, 6000 Koper
Tel: 
05 630 03 20

Koledar dogodkov

N P T S Č P S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 

Vinoteka Vipava

Fotogalerija

Zelena Vipava

Doživi Vipavo

Doživi Vipavo

Projekti

Projekti