Izberi jezik:

Pustite se presenetiti!

Ideja za izlet: TOP 7 RAZGLEDOV VIPAVE

Datum: 
petek, Junij 5, 2020 - 12:15
Kje: 
TIC Vipava, Glavni trg 1, 5271 Vipava

TOP 7 RAZGLEDOV VIPAVE

Toplejši in daljši dnevi so kot nalašč za potep po naravi, ki jih lahko s pridom izkoristimo za to, da si napolnimo baterije. Odkrivanje čudovitih in skritih kotičkov naše prelepe dežele vam bo zagotovo polepšalo prihajajoče dni.

Da bi zajeli lepoto barvite pokrajine, se podajte na katerega od vipavskih vrhov in razglednih točk ali obiščite katero izmed znamenitosti, od koder se vam odpre božanski razgled na našo Vipavsko dolino.

Z vami delimo TOP SEDEM RAZGLEDOV  na našo veličastno Vipavo in ostale vasi v objemu vinogradov. Seveda so to samo nekateri izmed božanskih razgledov. Pa prepoznate kje so slike nastale? :)  Vse fotografije smo posneli v okolici Vipave.

Razkrivamo vam kam se povzpneti, da boste tudi vi deležni čudovitega razgleda.

 

Slika 1 - Cerkvica posvečena Mariji Snežni nad Gočami.

Do nje se najlažje povpnete iz vasi Goče. Dostopna je tako z avtom kot peš. Iz vasi do cerkvice boste potrebovali le 20 minut hoje, po urejeni makadamski cesti. 

Slika 2 - Grad nad vasjo Lože.

Nad vasjo Lože se baha grad Lože ali tako imenovan Dvorec Cobenzl. Lani so krajani Lož prvič pripravili martinovanje v kleti gradu. Iz vasi do gradu se povzpne krajša lepo urejena makadamska pot. 

Slika 3 - Posestvo Guerila na Planini.

Posestvo Guerila se razprostira na Planini nad Ajdovščino. Do vinske kleti lahko dostopate iz strani Erzelja ali pa Ajdovščine. Ob edinstvenem pogledu pa lahko na posestvu poizkusite še kakšen kozarček vina.  

Slika 4 - Nanos, cerkev sv. Hieronima v ospredju.

Nanos mogočna planota, ki se razprotira nad Vipavo. Raj za pohodnike, kolesarje, jadralne padalce in tudi motoriste. Do cerkvice sv. Hieronima vodi več poti. Prilagamo povezavo:  https://www.hribi.net/gora/sveti_hieronim/26/1409 

Slika 5 - Stari grad nad Vipavo.

Stari grad Vipava se nahaja na manjši vzpetini severovzhodno od Vipave. Od centra mesta do vrha vodi lahka označena pot. Potrebovali pa boste le 20 minut hoje. 

Slika 6 - Teodosijev križ nad vasjo Vrhpolje

Leta 1994 so nad vasjo Vrhpolje postavili Teodozijev križ v spomin na dogodke izpred 1600 let, ko naj bi v bližini potekala bitka med rimskima cesarjema Teodozijem in Evgenijem. Križ se nahaja ob glavni cesti Vrhpolje - Sanabor. Le nekaj metrov nad Gostilno Theodosius. 

Slika 7 - Dvorec Zemono, v vasi Zemono.

V dvorcu se nahaja Gostilna pri Lojzetu pod vodstvom chefa Tomaža Kavčiča. Dvorec Zemono se nahaja le nekaj minut iz mesta Vipava (najlažji dostop iz glavne ceste Vipava - Ajdovščina). 

 

Obiščite Vipavo, povzpnite se na katero od razglednih točk in uživajte v veličastnem razgledu.

Vabljeni! 

#mojavipava

Tel: 
051 215 226

Koledar dogodkov

N P T S Č P S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Vinoteka Vipava

Zelena Vipava

Fotogalerija